četrtek, 03. marec 2016

ČUTILA - DELO PO POSTAJAH

3. 3. 2016
KOT SE ZA NARAVOSLOVNI DAN SPODOBI, SMO DANES CEL DAN RAZISKOVALI. PRI VSAKEM OMIZJU SMO PREIZKUŠALI ENO ČUTILO.

GALERIJA

VID:

SREČALI SMO SE Z OPTIČNO PREVARO. SKUŠALI SMO UGOTOVITI, KATERA ČRTA JE DALJŠA (<---->, >----<) , KO SMO JU IZMERILI, SMO UGOTOVILI, DA STA V RESNICI ENAKO DOLGI. 
NAJBOLJ ZANIMIVO JE BILO RISANJE Z ZAVEZANIMI OČMI. NEKATERI SMO SE OB TEM POČUTILI ZELO NELAGODNO, ZELO TEŽKO SE JE BILO PREMAGATI IN POVSEM ZAUPATI LE ROKAM, NISMO SI MOGLI POMAGATI IN SMO TUDI MALO GOLJUFALI IN POKUKALI, KAKO NAPREDUJE NAŠA RISBA BREZ POMOČI OČI. 

TIP:

KOMAJ SMO ZADRŽEVALI RADOVEDNOST. KAJ SE SKRIVA POD ODEJO SMO LAHKO OTIPALI LE S PRSTI. MEHKO, HRAPAVO, GLADKO, TOPLO, MRZLO, BODIČASTO - NEKATERI SMO MISLILI, DA SMO OTIPALI ČISTO PRAVEGA JEŽA.

OKUS:

ŠTIRI POSODE - ŠTIRI OKUSI. SOL, SLADKOR, CITRONKA IN ?
KER JE BIL V ČETRTI POSODI ZELO GRENEK PRAH RJAVE BARVE, SMO NEKATERI MISLILI, DA JE V POSODI KAVA. UČITELJICA NAS JE ZELO PRESENETILA, KO JE REKLA, DA IZ TEGA PRAHU SPEČEMO NAJBOLJ OKUSNA ČOKOLADNA PECIVA ;)

VONJ:

NA MIZI NAS JE PRIČAKALO 7 POSODIC. S POMOČJO VONJA SMO MORALI ODKRITI, KAJ SE V NJIH SKRIVA. NEKATERI VONJI SO SE NAM ZDELI TAKO ZNANI, AMPAK ...
Z LAHKOTO SMO PREPOZNALI: KAVO, BANANO, ČOKOLADO IN SIVKO. KLINČKI, CIMET IN ČAJ PA SO BILI TEŽJI ZALOGAJ.

ZVOK:

S CD-JA SMO PREDVAJALI RAZLIČNE ZVOKE IN UGOTAVLJALI, KAJ SLIŠIMO. ZELO SMO SE IZKAZALI, SAJ SMO Z LAHKOTO UGOTOVILI, S KATERO SLIKO NA UČNEM LISTU JE POVEZAN DOLOČEN ZVOK. SLIŠALI SMO KRAVO, MORJE, ZVONČKE, ZVON, OSLA, ŽABO, PETELINA, KONJA, OSLA, GORENJE OGNJA ... NAJBOLJ VŠEČ NAM JE BIL PA DOJENČKOV SMEH, KI JE VSEM PRIČARAL NASMEŠEK NA OBRAZ. SMEH JE RES NALEZLJIV.Ni komentarjev:

Objavite komentar